Koronavírusról különkiadás

Rendkívüli adás, melyben dr. Rácz Gergely gyógyszerésszel, Schell Gergely pszichológussal, valamint dr. Tirczka Zoltán belgyógyásszal beszélgetünk a koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről.

Témák:

Home office, munka átszervezése az online térbe.

Manőverezés a médiumok között, idősekkel való kapcsolattartás, mit tehetünk, ha nem akarnak vigyázni magukra? Még mindig nincs testközelben a vírus sokaknál, a hírek virtuális terében kering. Operatív törzs utasításai, ajánlásai hogyan csorognak le az orvosokig? Gyerekeknél miért nem jelent problémát a vírus? Gyógyszer vagy vakcina kifejlesztés hogy áll, miért olyan nehéz? Prototípus áprilisban várható?

A magyar emberek jellemzően nem tartják be az orvosi utasításokat, napi egy pohár vörösbor, aztán jó lesz az!

Miért egyesével adagolják az intézkedéseket, milyen megfontolás van mögötte? Mi lett volna, ha egyik napról a másikra bezárták volna az iskolákat még az elején?

Hogyan őrizzük meg a testi, lelki, szellemi frissességünket és épségünket jelen helyzetben? Egy relaxációs, légzési technikát is bemutatunk. Mikor fogunk megnyugodni, és akkor levonjuk-e majd a megfelelő konzekvenciákat?

Diákokat is bevonunk az ellátórendszerbe, jó ez így? Milyen felelősség hárulhat rájuk?

Sokan észreveszik a napokban, hogy az otthoni munka és az otthoni tanítás működőképes is lehet, ezzel átugrottunk egy-két fejlődési lépcsőt, ami akár pozitívvá is válhat.

#s01 #e06 #extra