Lábujjas koktél és egyéb kanadai érdekességek

S01E23

Tanító néni és bácsi okítja a diákokat történelemből és földrajzból.

Témák:

Kedves kis sziget Palmerston, ahol negyvenen élnek, és csak a kikötés egy napba kerül a korallok miatt.

Nintendo történelemóra, amelyben Laci izgalmas üzleti, stratégiai és marketing megoldásokat hoz, amelyekkel a cég ma is működő, komoly vállalattá vált. (Gaming Historian, Angry Video Game Nerd)

Curve és Wirecard mizéria.

Kanadáról egy rakat fun factet, vicces, érdekes történetet hoz Timi, amit egyesével kitárgyalunk. Egészen extrém dolgok is előkerülnek, pl. hogy 2015-ben egy kanadai férfit letartóztattak, miután 120 darab héliumos lufit erősített egy kerti székre és Calgary fölött repkedett vele. Vagy megtudhatod, hogy van egy bár, ahol whiskey-t szolgálnak fel emberi lábujjal, és ezt Sourtoe cocktail-nek nevezik.

És arról hallottatok-e, hogy némely rendszámtábla nem hagyományos kialakítású? Merre van vajon ez a jópofa jegesmedvés formátum? Elolvassátok persze a képen is: az Északnyugati területek tartomány úgy ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját, hogy elkezdték ezt a cukiságot használni.

És ez csak a jéghegy csúcsa, sokkal több érdekességet megtudhattok a 23. adásból Kanadával kapcsolatban. Köszi, hogy hallgattok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük