Henry Cavill és Angeline Jolie is vele dolgozik – beszélgetés Orosz Norberttel

Témák:

IMG_3005-1024x450.jpeg

Orosz Norberttel, a filmes speciális effektek szakértőjével beszélgettünk az adásban, akit egy hosszú, filmforgatós nap után értünk el Dubrovnikban. Kevés olyan embert ismerünk, aki nála lelkesebben, nagyobb szeretettel beszél a munkájáról. Ő valóban a hobbijából, a hobbijának él.

IMG_3002-768x1024.jpeg IMG_3003-1024x1024.jpeg IMG_3006-571x1024.jpeg

Mivel is foglalkozik pontosan egy SFX szakember, miért választotta ezt a hivatást, a bekerülés rögös útja, milyen előképzettség szükséges, kell-e kémiai tudás a robbantásokhoz és egyéb hatásokhoz? Norbi rengeteg filmen és sorozaton dolgozott már, mindannyian láttunk is közülük jópárat, hisz komoly hollywood-i címek is helyet kapnak a listában. Tényleg jófej Keanu Reeves? Henry Cavill alázatos és elképesztően emberi, de miért? Izgalmas anekdotákat mesél a leghíresebb színészekről.

IMG_3004-1024x380.jpeg

Mekkora csapatban dolgoznak, külföldiektől miket lehet ellesni, valóban komolyabb anyagismerettel rendelkeznek odakint? Hogyan hatott Andy Vajna itthoni tevékenysége a filmezésre, mi fejlődött azóta? Hogy változtatja meg az ipart a COVID, és ez mit okoz idehaza? Hogyan készülnek fel egy jelenetre, milyen a színfalak mögött? A speciális effektek és a CGI viszonyát is megvizsgáljuk, konkurenciája egyik a másiknak? Meddig lehet ezt csinálni, akár nyugdíjig is?

Norbi két videót is összevágott a munkáiból korábban, ezek további finomságokat is megmutatnak az SFX részleteivel kapcsolatban.

#s01 #e40 #extra