Kik vagytok ti?

Isti (Kis István)

Host, a kultúr sufni alapítója. Gyerekkorát Mezőkövesden, gimnáziumi éveit Pannonhalmán, a bencéseknél töltötte, majd ezt követően a Műegyetemen szerzett diplomát mérnök informatikusként. Ezekkel párhuzamosan a Grundaktiv társalapítójaként (2007.) évekig dolgozott közösségi bloggerként, de személyes élményeit a képekkel gazdagon illusztrált személyes blogján is megosztotta. Jelenleg egy hazai pénzintézetben vezeti a DevOps mérnöki csapatot, még egy kattintással az is kiderülhet, hogy pontosan hol. Szabadidejében fut, biciklizik, olvas, ill. a koronavírus végét várja, hogy a korábban rá oly jellemző szabadidős tevékenységeket folytathassa barátaival, családjával. Legnagyobb előnyeként megemlítendő selfie készítési technikája, melynek végrehajtása közben nem nevet tele szájjal a kamerába, és megőrzi legalább a méltóság minimális látszatát. Ezt a mellékelt fotó is kiválóan bizonyítja.

Barbi (Varga Barbara)

Co-Host @ kultúr sufni. Okleveles informatikatanár és informatikus könyvtáros. Egerben végzett, Kecskeméten él és dolgozik, elhivatott pedagógus. Gyermekéveit a vendéglátás hatotta át, ami miatt határozottan el tudta dönteni, hogy nem ebben az irányban képzeli el a jövőjét. Egy saját gyártmányú kiskorú tulajdonosa. Pulyája éli a pedagógusgyerekek sanyarú sorsát, de legalább bármikor rajzolhat a táblára és engedély nélkül bemehet a tanáriba. Szabadidejében olvas, fotóz, színházba és moziba jár, társasjátékozik a barátaival, kutyát sétáltat. Világ életében kreatív túltengése volt; írt, rajzolt és most már a hangjával se bír; új felületen kapott lehetőséget a szófosásra. Őszintesége, cinizmusa, aljas humora tökéletes alap ahhoz, hogy kevesen szeressék, de ők nagyon.

Laci (Orha László)

Co-Host @ kultúr sufni. Születése óta budapesti (amennyiben Csepel annak számít). Gimnázium után tett egy 6 éves kitérőt a SOTE általános orvosi karán, de végül váltott a főállású kocka létformára. A Codecool képzésének elvégzése után jelenleg egy pénzintézetnél dolgozik rendszerszervezőként. Boldog házasságban él, egy mór teknős és egy törpemalac gazdája. Szereti a fejtörőket és a rejtvényeket, ezért a munkában is kedvenc tevékenységei közé tartozik olyan nehezen felderíthető hibák okának megtalálása a rendszerben, amit végül nem neki kell kijavítania. Ahogy a legtöbb ember, ő is szereti a filmeket és a könyveket, csodálja a történetírás jellegzetességeit, aminek a szakmaibb oldalával mindig szeretett volna mélyebben megismerkedni, de az elhatározást mindeddig nem követte aktív cselekedet. Hajlamos beleásni magát különböző sci-fi, fantasy és képregényes univerzumokba, aminek olykor az a vége, hogy megnéz egy 2 órás YouTube videót, amiben egy 5 perces fénykard párbajt elemeznek ki.

Timi (Nagy Tímea)

(Ex) co-Host @ kultúr sufni az első évad első felében. Lélekben örök bölcsész. Az ELTE magyar–finn szakpárjának elvégzése után kiadói szerkesztést tanult a Pázmányon. Közben megalapította Pohóka nevezetű blogját, ahova azóta is kitartóan gyártja a tartalmat fenntartható életmódról, stílusról, utazásról, minimalizmusról és Kanadáról. Bár korábban több online magazinnál is dolgozott írói és szerkesztői pozícióban, legtöbb munkaévét a kereskedelemben töltötte. 2016-ban úgy döntött, az év minden hónapjában szeretne elutazni külföldre. Onnantól ez volt életének fő mozgatórugója. Hamarosan megismerkedett Panyival, aki önként vállalta, hogy útitársául szegődik, így 2018-ban már együtt utaztak el 12 különböző helyre. Ezután nem sokkal a kanadai Montreálba költöztek, ahol a blogja mellett cicaszitteléssel kezdett foglalkozni. Ezenkívül sokat rajzol és fest, továbbá nagy rajongója a biciklizésnek, túrázásnak, jógázásnak, főzésnek-sütésnek is. Végül, de nem utolsó sorban, kedvenc meditatív tevékenysége Skócia nevű, pihe-puha macskájának simogatása.

Panyi (Panyiczky Péter)

(Ex) co-Host @ kultúr sufni az első évad első felében, a magyar játékfordítók céhének pápája. Még gimnáziumi tanulmányai alatt megalapította többedmagával a Magyarítások Portált, amely több mint egy évtizede a magyar videojáték fordítók és fordítások törzshelye. Egyetemi tanulmányait a BME mérnök informatikus karán végezte el mind alap- és mesterképzésen. Ezalatt több kitérőt is tett néhány munkahelyen, illetve projekten, ahol fejleszthette kocka tudását. Gyakornokként megjárta az Egyesült Államokat, ahol inkább nyaralt, mint dolgozott, de legalább több államot (40/50) látott, mint egy átlag amerikai egész életében. ERASMUS programban sajnos nem tudott részt venni, helyette az AIT-Budapest óráira hallgatott át néhány félév erejéig. 2015 vége óta a CAE csapatát erősíti előbb Budapesten, majd a kanadai Montreálban, ahol repülőgép-szimulátorok tervezésében és fejlesztésében vesz részt. Szabadidejében életművészkedik: országokat jár, kirándul, biciklizik, valamint természetesen nem hagyja el kocka múltját, mert videójátékozik Nintendo és Xbox konzolján, amelyekről megpróbál beszámolni személyes oldalán kisebb-nagyobb sikerrel.

Az adásokba igyekszünk rendre vendégeket is meghívni, akikkel specifikus témákat járunk körbe, esetleg pusztán élvezzük a társaságukat, és a bevonásukkal egy színesebb epizódot szeretnénk készíteni számotokra. Kik jártak nálunk eddig?

Bartha Álmos, kvízmester – A Quiz Night történetéről, a jó kérdésről, javításokról, kritikáról, helyszínekről, vállalkozásról, konkurenciáról, jövőről, TedX-ről beszélgettünk az első évad harminckilencedik adásában.

Kajtár Nóra, akivel a 2020-as évre, a közös élményekre emlékeztünk vissza, és ennek kapcsán egy rakás programot ajánlottunk az első évad negyvenkilencedik adásában.

Orosz Norbert, filmes látvány- és pirotechnikus – Norby gimnáziumi évei után mozgóképgyártást tanult, 2005-től koprodukciós filmek látványtechnikai csapatának tagja. Élete a munkája, családja az élete, két gyönyörű gyermek, Csenge és Milán édesapja. Szabadidőben (is) geek: filmes univerzumok és Lego minden mennyiségben. Az első évad negyvenedik adásában beszélgettünk vele.

dr. Rácz Gergely, gyógyszerész – A koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági, pszichés hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk az első évad hatodik adásában.

Schell Gergely, pszichológus – A koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági, pszichés hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk az első évad hatodik adásában.

dr. Tirczka Zoltán, belgyógyász – A koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági, pszichés hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk az első évad hatodik adásában.

Varga Barbara, okleveles informatikatanár és informatikus könyvtáros – Barbi Egerben végzett, Kecskeméten él és dolgozik, elhivatott pedagógus. A koronavírus és a távoktatás viszonyáról, tapasztalatokról, tervekről és az új NAT-ról beszélgettünk vele igen oldott hangulatban az első évad huszonötödik adásában. Később csatlakozott állandó tagként is a műsorhoz.

XaB, a XaB és barátai podcast hostja – XaB gadget cápaként híresült el az interneten, így stílszerűen technológiáról, Apple eszközökről, csuklón hordható okos kütyükről, Macről, Starlinkről, Nintendoról beszélgettünk vele az első évad kilencedik epizódjában.

Young Zsófia, egyetemista hallgató a skóciai Aberdeenben (Robert Gordon University) – Zsófival a kinti lehetőségekről, oktatásról, lakhatásról, felvételiről, olasz-skót -magyar konyhaművészetről beszélgettünk az első évad tizenkettedik epizódjában, a végén pedig azon fiataloknak is tanácsot adtunk, akik hozzá hasonlóan külföldi tanulmányokban gondolkoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük