TestreXaBtuk az adást

A kilencedik epizódot crossover adásként vettük fel XaB-bal, aki a XaB és barátai podcast oszlopos és – meglepő módon – névadó tagja.

Témák:

A Konnekted podcast “nem vásárolunk gadgetet” iránymutatásából indultunk ki, megvitattuk, és rájöttünk, hogy azért viszketnek azok a vásárlómirigyek. Tényleg nem szabad venni semmit, vagy ilyenkor kell aztán igazán pörgetni a GDP-t?

Méltatjuk a Nintendo Switchet továbbra is.

Hogyan lehet két képet összefűzni egy teljesen szűz Mac-en? A kérdésre eretnek választ adunk.

Hordható eszközök csuklón – mik a legnagyobb elvárásaink az ilyen eszközökkel kapcsolatban?

Apple Payt és az NFC-s fizetési megoldásokat továbbra is nagyon szeretjük, sőt, már vannak olyan ATM-ek itthon, ahol Apple Pay-jel lehet pénzt kivenni.

Kiderült, hogy egymástól függetlenül szeretjük megnézni az ISS átrepülését az égen, és van olyan app, ami aktuálisan szól, ha látható a jelenség – Night Sky.

Elon Musk Starlink projektjét is szóba hozzuk.

Eljutottunk már arra a szintre társadalmilag, hogy a hang alapú mobiltelefon előfizetést vissza lehet mondani, és kizárólag adatforgalommal lehozni a telekommunikációt? A vonatkozó cégek által vállalt SLA ugyanaz rá?

Fitness a karanténben: hogyan maradjunk testileg és szellemileg is frissek? Előbbihez a Switch-hez készült Ring Fitet, utóbbihoz a Bartha Álmosék által sok éve szervezett Quiznightot ajánljuk, amely most már online is elérhető (illetve jelenleg karantén miatt csak úgy).

A HWSW szervezésében ajánljuk a Hack The Crisis hackathont, segítsünk a koronavírus kapcsán frontvonalban dolgozóknak ötlettel, alkalmazással, szoftverrel!

XaB és barátai podcast elérhetőségei:

#s01 #e09 #extra