Kik vagytok ti?

Barbi (Varga Barbara)

Co-Host @ kultúr sufni. Okleveles informatikatanár és informatikus könyvtáros. Egerben végzett, Kecskeméten él és dolgozik, elhivatott pedagógus. Gyermekéveit a vendéglátás hatotta át, ami miatt határozottan el tudta dönteni, hogy nem ebben az irányban képzeli el a jövőjét. Egy saját gyártmányú kiskorú tulajdonosa. Pulyája éli a pedagógus-gyerekek sanyarú sorsát, de legalább bármikor rajzolhat a táblára és engedély nélkül bemehet a tanáriba. Szabadidejében olvas, fotóz, színházba és moziba jár, társasjátékozik a barátaival, kutyát sétáltat. Világ életében kreatív túltengése volt; írt, rajzolt és most már a hangjával se bír; új felületen kapott lehetőséget a szófosásra. Őszintesége, cinizmusa, aljas humora tökéletes alap ahhoz, hogy kevesen szeressék, de ők nagyon.


Isti (Kis István)

Host, a kultúr sufni alapítója. Gyerekkorát Mezőkövesden, gimnáziumi éveit Pannonhalmán, a bencéseknél töltötte, majd ezt követően a Műegyetemen szerzett diplomát mérnök informatikusként. Ezekkel párhuzamosan a Grundaktiv társalapítójaként (2007.) évekig dolgozott közösségi bloggerként, ma már csak a személyes oldalán körmöl. Jelenleg egy hazai pénzintézetben vezeti a DevOps mérnöki csapatot, még egy kattintással az is kiderülhet, hogy pontosan hol. Szabadidejében fut, biciklizik, olvas, ill. a koronavírus végét várja, hogy a korábban rá oly jellemző szabadidős tevékenységeket folytathassa párjával, barátaival, családjával. Legnagyobb előnyeként megemlítendő selfie készítési technikája, melynek végrehajtása közben nem nevet tele szájjal a kamerába, és megőrzi legalább a méltóság minimális látszatát. Ezt a mellékelt fotó is kiválóan bizonyítja.


Laci (Orha László)

Co-Host @ kultúr sufni. Születése óta budapesti (amennyiben Csepel annak számít). Gimnázium után tett egy 6 éves kitérőt a SOTE általános orvosi karán, de végül váltott a főállású kocka létformára. A Codecool képzésének elvégzése után jelenleg egy pénzintézetnél dolgozik rendszerszervezőként. Boldog házasságban él, egy mór teknős és egy törpemalac gazdája. Szereti a fejtörőket és a rejtvényeket, ezért a munkában is kedvenc tevékenységei közé tartozik olyan nehezen felderíthető hibák okának megtalálása a rendszerben, amit végül nem neki kell kijavítania. Ahogy a legtöbb ember, ő is szereti a filmeket és a könyveket, csodálja a történetírás jellegzetességeit, aminek a szakmaibb oldalával mindig szeretett volna mélyebben megismerkedni, de az elhatározást mindeddig nem követte aktív cselekedet. Hajlamos beleásni magát különböző sci-fi, fantasy és képregényes univerzumokba, aminek olykor az a vége, hogy megnéz egy 2 órás YouTube videót, amiben egy 5 perces fénykard párbajt elemeznek ki.


Az adásokba igyekszünk rendre vendégeket is meghívni, akikkel specifikus témákat járunk körbe, esetleg pusztán élvezzük a társaságukat, és a bevonásukkal egy színesebb epizódot szeretnénk készíteni számotokra. Kik jártak nálunk eddig?


Bartha Álmos, kvízmester – A Quiz Night történetéről, a jó kérdésről, javításokról, kritikáról, helyszínekről, vállalkozásról, konkurenciáról, jövőről, TedX-ről beszélgettünk az első évad harminckilencedik adásában.

Kajtár Nóra, akivel a 2020-as évre, a közös élményekre emlékeztünk vissza, és ennek kapcsán egy rakás programot ajánlottunk az első évad negyvenkilencedik adásában, valamint bohóckodtunk kicsit a második évad hetvenkettedik részében.

Nagy Tímea, magyar-finn szakot végzett bölcsész, Kanadában élő életmód blogger, a Nüansz podcast egyik házigazdája. Az első évad egy részében segítette a kultúr sufnit co-hostként.

Orosz Norbert, filmes látvány- és pirotechnikus – Norby gimnáziumi évei után mozgóképgyártást tanult, 2005-től koprodukciós filmek látványtechnikai csapatának tagja. Élete a munkája, családja az élete, két gyönyörű gyermek, Csenge és Milán édesapja. Szabadidőben (is) geek: filmes univerzumok és Lego minden mennyiségben. Az első évad negyvenedik adásában beszélgettünk vele.

Panyiczky Péter, Kanadában élő mérnök informatikus, fejlesztő, a magyar játékfordítók pápája, blogger. Co-hostként az első évadban segítette a kultúr sufni működését.

dr. Rácz Gergely, gyógyszerész – A koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági, pszichés hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk az első évad hatodik adásában.

Schell Gergely, pszichológus – A koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági, pszichés hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk az első évad hatodik adásában, majd az orosz-ukrán háború kapcsán a harmadik évad száztizenharmadik epizódjában.

dr. Tirczka Zoltán, belgyógyász – A koronavírus egészségügyi, oktatási, gazdasági, pszichés hatásairól, az ezzel kapcsolatos egyéni és társadalmi felelősségről beszélgettünk az első évad hatodik adásában.

Varga Barbara, okleveles informatikatanár és informatikus könyvtáros – Barbi Egerben végzett, Kecskeméten él és dolgozik, elhivatott pedagógus. A koronavírus és a távoktatás viszonyáról, tapasztalatokról, tervekről és az új NAT-ról beszélgettünk vele igen oldott hangulatban az első évad huszonötödik adásában. Később csatlakozott állandó tagként is a műsorhoz.

XaB, a XaB és barátai podcast hostja – XaB gadget cápaként híresült el az interneten, így stílszerűen technológiáról, Apple eszközökről, csuklón hordható okos kütyükről, Macről, Starlinkről, Nintendoról beszélgettünk vele az első évad kilencedik epizódjában.

Young Zsófia, egyetemista hallgató a skóciai Aberdeenben (Robert Gordon University) – Zsófival a kinti lehetőségekről, oktatásról, lakhatásról, felvételiről, olasz-skót-magyar konyhaművészetről beszélgettünk az első évad tizenkettedik epizódjában, a végén pedig azon fiataloknak is tanácsot adtunk, akik hozzá hasonlóan külföldi tanulmányokban gondolkodnak.