Art mozik és a lassú Budapest

Ennyiből már totózni is lehetne, tizennegyedik adás.

Témák:

Laciék négy évesek lettek, felköszöntöttük őket.

A karantén idején munkahelyi zörejeket, neszeket, hangokat hiányolókra gondoltunk, ezért megosztjuk a honlapot, ahol ezeket bekapcsolhatjuk a háttérben.

Kijött az Nvidia RTX Voice, ami egy mesterséges intelligenciára épülő zaj filterezési technika, kb. így működik:

Nem fizette be Laci a Menza-tagsági díját, kicsit szívjuk a vérét, ill. megtudjuk, hogy miért lehet ez jó döntés mégis. Változik az IQ a kor előrehaladtával? Kell új teszt?

Óvodába nem egyszerű beiratkozni a karantén idején, így meg különösen nem. Kinyomtatott linkek, de még azon belül is komoly problémák.

ovoda.jpeg

Beszélgetünk a Magic és  a HKK kártyajátékokról, amelyek főleg régebben voltak menők, de azért manapság is vannak követőik. Online is elérhető a Magic. Érdekes, hogy egy teljes történetet is építenek köré, jön az új dekk. Hearthstone helyett Hello Kitty, xsell módszertanok, Riot, Valve, Blizzard autochess és moba játékok viszonya, aki lemarad, kimarad. Mikor jön ki a Riot kártyajáték?  Már tölthető is Legends of Runeterra néven.

Az Android gyári visszaállítása (factory reset) után is megmaradó malware került elő, ennek kapcsán az emberi idegrendszerről és a ganglionokról is megtudtunk ezt-azt (vö. herpesz).

A Mozinet olcsón kínál kölcsönzésre és megvételre filmeket, erre érdemes nézelődni. Miért éri meg online is art mozit nézni, milyen előnyei vannak a kötöttségnek?  Kanadában az online filmekhez kedvezményes popcorn rendelés? Micsoda luxus!

Mikor szivárgunk vissza a munkába? Körképet tartottunk, hogyan gondolkodnak a cégek?

pix.jpeg

Budapesti közlekedés lassítása, autók korlátozása, biciklis sávok festése. Mi lehet a terv? Próbáltunk rájönni, pro-kontra érveket találni. Tápláléklánc, az örökös biciklis-autós ellentét, pedig valójában nincs is ilyen – csak emberek vannak, akik egyszer ezt, máskor azt az eszközt használják. Ezt kellene tudatosítani.

#s01 #e14