Lábujjas koktél és egyéb kanadai érdekességek

Tanító néni és bácsi okítja a diákokat történelemből és földrajzból.

Témák:

palmerston-1024x683.jpeg

Kedves kis sziget Palmerston, ahol negyvenen élnek, és csak a kikötés egy napba kerül a korallok miatt.

rob.jpeg nes-1024x556.jpeg

Nintendo történelemóra, amelyben Laci izgalmas üzleti, stratégiai és marketing megoldásokat hoz, amelyekkel a cég ma is működő, komoly vállalattá vált. (Gaming Historian, Angry Video Game Nerd)

nintendo_display-1024x1024.jpeg

Curve és Wirecard mizéria.

lufi-tweet.jpeg

Kanadáról egy rakat fun factet, vicces, érdekes történetet hoz Timi, amit egyesével kitárgyalunk. Egészen extrém dolgok is előkerülnek, pl. hogy 2015-ben egy kanadai férfit letartóztattak, miután 120 darab héliumos lufit erősített egy kerti székre és Calgary fölött repkedett vele. Vagy megtudhatod, hogy van egy bár, ahol whiskey-t szolgálnak fel emberi lábujjal, és ezt Sourtoe cocktail-nek nevezik.

toe.jpeg

És arról hallottatok-e, hogy némely rendszámtábla nem hagyományos kialakítású? Merre van vajon ez a jópofa jegesmedvés formátum? Elolvassátok persze a képen is: az Északnyugati területek tartomány úgy ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját, hogy elkezdték ezt a cukiságot használni.

plate.jpeg

És ez csak a jéghegy csúcsa, sokkal több érdekességet megtudhattok a 23. adásból Kanadával kapcsolatban. Köszi, hogy hallgattok.

#s01 #e23